All Time High: +175 % för jämställdhetsportföljen sedan start maj 2015

I samarbete med Aktieinvest och Nordnet (inlägget innehåller annonslänkar)

Den 8:e februari firar Framtidsfeministens jämställda aktieportfölj nytt All Time High med en uppgång på totalt 175 procent sedan starten 15:e maj 2015. Det motsvarar en uppgång på 19 procent i snitt per år. Jämställdhet = CASH!

Det känns också helt sjukt att jag har förvaltat portföljen i 5 år och 8 månader nu… Tiden går fort!

Läs mer: Därför är jämställda bolag mer lönsamma

Målet när jag startade Framtidsfeministen var att slå börsen och investera i något som betyder något för mig = En jämställd framtid. Check på båda 🙂

Du kan följa Framtidsfeministens jämställda portfölj kostnadsfritt via Nordnets plattform Shareville för att köpa aktierna själv och få notiser när portföljen ändras (skapa gratis konto här) eller månadsspara automatiskt via autogiro i Framtidsfeministens sparbox via Aktieinvest för 20 kr/månad (kom igång på tre minuter här).

Läs mer: Jag vill investera som Framtidsfeministen – Hur gör jag?

Läs mer: Steg för steg hur du startar sparboxen hos Aktieinvest på 3 minuter

Nedan ser du innehaven just nu.

Nu ska jag fira!

/Sandra

4 thoughts on “All Time High: +175 % för jämställdhetsportföljen sedan start maj 2015”

  1. Grattis till fin avkastning!

    Har du funderat på vilka företag på börsen som genom sin verksamhet / affärsidé främjar jämställdhet? Dvs vilka investeringar som direkt går till en mer jämställd värld?

    1. De som jag investerar i gör det definitivt via sin verksamhet i form av förebilder och möjlighet till karriär. Produkter/tjänster likaså då en grupp med mångfald kommer skapa mer innovativa lösningar som är bra för alla. Titta tex på Sweco som bygger vårt samhälle eller Avanza som vill få fler kvinnor att investera och äga sina liv.

  2. Tack för svar! Jag tänkte snarare något i stil med investmentbolag som aktivt prioriterar kvinnliga entreprenörer, till exempel. Skulle gärna ha sådana företag i portföljen om någon har bra uppslag.

    1. Inget jag vet något om mer än att det finns ett antal ängelinvesterare och fonder som kör på det spåret som tex Löwengrip, Asynjor Invest, Invest in Her med Camilla Läckberg i spetsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.