Anitha Schulman Framtidsfeministen privatekonomi

Anitha Schulman: om Fuck off-kapital, tid och före detta glada hemmafruar

av Emmy Hallengren

I denna bloggserie kommer vi följa Sveriges mäktigaste och mest framgångsrika kvinnor. Dessa kvinnor lever idag sin dröm. De har gemensamt att de har en tydlig strategi för sin privatekonomi, även fast resan dit och själva strategin skiljer sig åt. Häng med och lär dig av de coolaste kvinnorna hur de lever sin dröm!

Om Anitha Schulman

Först ut är Anitha Schulman. Anitha är en vad man skulle kunna kalla mediaentreprenör. Hon är en välkänd profil i media, bloggare och designer med framgångsrika projekt i bagaget som till exempel skapandet av humor-serien Mammor, ett designsamarbete med Royal Design och en podcast med namnet #Lillelördag som hon driver tillsammans med vännen och kollegan Ann Söderlund.

Anitha Schulman idag lever sin dröm. En dröm blev ett mål, som tillslut blev till verklighet. En verklighet där hon gör det hon tycker är roligt under det starka strålkastarljuset från sociala medier.

Intervju LEV DIN DRÖM – Anitha Schulman

”Hon är för evigt bunden och blir aldrig fri.”

Hej Anitha! Ordet privatekonomi kan låta lite grått och tråkigt. Vad betyder privatekonomi för dig?

Om man kan hantera pengar korrekt kan pengar få en att uppleva känslan av harmoni. Jag var en riktigt slösa fram till jag var i trettioårsåldern. Jag spenderade mer än jag hade att röra mig med.

Sedan kom en dag då jag ställdes inför en situation som tvingade mig att börja ta ansvar över min ekonomiska situation. Jag började leva i mina tillgångar, och inte över dem. Idag sparar jag i aktier, fonder och fondförsäkringar.

Vad har du för privatekonomiska målsättningar just nu?

Att se till att jag har en jämn månatlig inkomst så att jag vet vad jag har att röra mig med. Jag vill också kunna ha det bra – utan att för den delen måla upp en vision av att bli miljardär. Jag är nöjd om jag klarar mig bra och har lite fuck off-pengar på banken.

Vad har du haft för strategi för att uppnå din dröm?

Idag lever jag min dröm. Jag har nått dit genom att jobba hårt och sätta upp både kortsiktiga och långsiktiga ekonomiska mål. Just nu strävar jag efter att bygga upp en buffert och börja investera lite mer.

Har du någon gång gått i en typisk kvinnofälla?

Nej, inte än. Men jag har flera väninnor som varit glada hemmafruar och fått månadspeng av sin man. Dessa pengar har de inte lagt undan till sig själva: vare sig som en buffert eller som pensionssparande. Pengarna har istället gått till shopping, hemmet, barnen och mat.

Sedan en dag träffar mannen en ny kvinna och då har min väninna skickats ut på gatan. Enda alternativet var då att antingen flytta hem till föräldrarna eller utanför stan till en andrahandslägenhet och hitta en ny man som kunde säkra hennes levnadsstandard.

En sådan kvinna kommer aldrig kunna välja en man enbart baserat på kärlek och känslor. Hon är för evigt bunden och blir aldrig fri.

Vilken är din största privatekonomiska utmaning?

Att få ihop det ekonomiskt och samtidigt ha tid för alla. Det är, och har varit, en hopplös ekvation nu i några år när barnen varit små och karriären är på topp. Jag vill vara en toppenmorsa och partner hela tiden – inte bara under de stora helgerna.

Tusen tack Anitha för att du tog dig tid att inspirera oss till hur vi alla kan leva vår dröm!

Tack själv!

 

 

Ps. Detta är en kortversion av intervjun. Vet du något bokförlag som skulle vara intresserade att samarbeta? Skicka gärna ett E-mail till sandra@framtidsfeministen.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.