weekday tröja framtidsfeministen

Satan: köpte en tröja

Budgetmånaden och tävlingen fortsätter. Jag hade inte så mycket att göra idag och det fina höstvädret lockade till att åka in till stan. Jag hittade en jättecool tröja på Weekday som jag köpte för 400 kr.

weekday tröja framtidsfeministen
Tröjan hittar du här

Jag är lite kluven till om budgetmånaden går ut på totalt köpstopp eller om jag bara ska vara medveten när jag spenderar. Jag har inte bestämt mig än. Jag hoppas ha kommit till insikt efter nästa vecka som är sista veckan.

Det som var bra är att Weekday ägs av H & M som också ingår i Framtidsfeministens portfölj. Alltså har jag stöttat H & M lite i alla fall (om jag känner att jag behöver motivera mitt köp).

Generellt så har jag ont om kläder och skulle behöva snygga till min garderob lite. Men här gäller det att vara smart och köpa plagg som matchar med varandra och som man kan variera med accessoarer. Få men snygga plagg. Shoppingen får vänta till november eller kanske till och med decemberrean. Ska man shoppa får man göra det smart.

Hur tänker ni kring shopping och konsumtion?

 

/Framtidsfeministen

7 thoughts on “Satan: köpte en tröja”

 1. Min utmaning är maten. Jag vill inte kompromissa med hälsan, men vill kunna handla vid färre tillfällen. När det gäller kläder, har jag dragit ner på det sedan ett tag tillbaka. Både för miljöns och ekonomins skull.

  1. Alla har vi våra olika laster. Men maten fungerade bra för mig förut (ca 2500 kr/månad, inklusive restuarang och matlådelunch). Men efter att jag bytte jobb 1/9 blir det mycket utelunchen. Jag ska tänka över hur jag vill lösa detta.

   1. Jo, så är det. 2500 är din del eller hushållets del?
    Ska kolla min matkostnad tidigare och sedan efter medveten budget.
    Måste man/du ha möte på lunchen? 🙂

    1. 2500 kr är min del. Totalt lägger vi (två personer) mellan 3500 kr – 4 500 kr på livsmedel. Mötena på lunchen känner jag just nu är värt det då kontakterna i sig ger mig nya insikter och förhoppningsvis affärer på sikt. Men jag får så klart utvärdera efter en tid och se om det är värt det. Jag försöker välja restauranger med nyttig och kring 100lappen. Annars är det lätt att det springer i väg i Stockholm.

 2. Jag kör vanligtvis en köpstopp i januari och februari (rea-tid) för att ser till att jag inte köper nåt ’bara för att’ eller för att det är billigare än vanligt. Lite som: ’om jag inte skulle köpa nåt för fullpris, ska jag inte köpa det alls, även med 70% rabatt’. När det gäller ditt köp: så länge man njuter av att ha den på sig, är det väl en bra köp? Även om du har budgetmånad. Mat är också mitt största problem. Kan snåla på allt: förhandla elavtal, teleabonnemang, fiber etc, men spenderar för mycket på lunch (lätt sagt 3x per vecka äter/handlar jag lunch i stan)

  1. Alla har vi våra olika områden där vi tycker att det är värt att spendera: vissa kan inte leva utan sin take away-latte och andra kan inte leva utan uteluncher. För mig har jag fått tänka om att uteluncher faktiskt är värt något när det är i coolt sällskap. Bra tips med köpstopp i januari och februari! Lycka till! I november kommer jag köra #project333 (att bara bära 33 plagg under 3 månader) så håll utkik på bloggen på lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.