kvinnorna som äger börsen framtidsfeministen

TÄVLING: Vinn signerad x6 Kvinnorna som äger börsen

I måndags skrev jag en bokrecension av boken Kvinnorna som äger börsen. Missa inte det inlägget om du vill veta mer om boken.

På bokreleasen i slutet av augusti passade jag på att få ett exemplar signerat av de kvinnorna som varit med i boken. Totalt var sex kvinnor på plats som alltså har signerat denna bok som jag nu lottar ut.

Detta är ett unikt exemplar av boken som är signerad av Natalie Eriksson, Therese Lundstedt, Johanna Kull, Christina Söderberg, Patricia Hjärter och mig, Sandra Bourbon.

Det du behöver göra för att ha chans på att vinna är att motivera nedan i kommentarsfältet varför just du vill vinna denna bok!

Tävlingen stänger på söndag 23.59 och vinnaren meddelas på måndagen den 18:e. Lycka till!

En intervju med författaren Natalie Eriksson hittar du här i Tradingmammans podd:

/Framtidsfeministen

 

63 thoughts on “TÄVLING: Vinn signerad x6 Kvinnorna som äger börsen”

 1. Jag tror på att eftersom alla människor har olika bakgrund och förutsättningar kan de bidrar med unika erfarenheter. Jag är väldigt intresserad av att lära mig mer om börsen ute ett kvinnligt perspektiv.

 2. Jag skulle vilja vinna då jag tycker att alla kvinnor som är med i denna boken är väldigt inspirerande och jag hoppas att en dag kunna bli lika duktig som de är. Håller själv på mkt med aktier så det är alltid roligt när det fler tjejer intresserar sig för ämnet. Givetvis skulle det vara roligt att få boken signerad.

  Måste bara säga att jag verkligen gillar din blogg och sättet du investerar på. Din investeringsfilosofi gav mig inspiration när jag valde ämne till min kandidatuppsats förra hösten.

 3. Jag vill gärna vinna den signerade boken då nyckeln till att jag började aktiespara bygger på att jag har blivit inspirerade av bra förebilder. Innan trodde jag att aktievärlden tillhörde pålästa, förmögna och allt för ofta gubbar. För mig är det viktigt att ha en förebild där man kan se sig själv i och det tycker jag denna bok symboliserar. En bra förebild för tjejer!

 4. Vilken inspiration att få vinna den här boken! I dagsläget jobbar jag i en mansdominerad bransch och har suttit på allt för många tjejkvällar och blivit skrämd när jag hört hur lite ansvar mina vänner tar för sig egen ekonomi. Jag är otroligt engagerad i att vi ska nå jämställdhet. Det gäller både privat i hemmet, på jobbet, på börsen och i den ekonomiska diskussionen. Den här boken skulle inspirera mig och mitt eget sparande, något jag i sin tur kommer ha möjlighet att dela med vänner och bekanta.

 5. Jag har sagt upp mig från mitt nuvarande jobb. (Har inget nytt..) Ska starta ett nytt kapitel i mitt liv. Funderat länge på andra inkomstkällor, än detta ekorrhjul som man springer i. EN av dessa är aktier. Har spanat in denna bok, för att få alla tips en nybörjare kan behöva. Vilken bonus med signeringar!

 6. Hej! Jag har precis börjat sätta mig i denna fantastiska värld som har med aktier och sparande att göra! O vad vore bättre än att lära sig av fantastiska kvinnor? Håller timmar och tår att jag får en ny favoritbok nu när hösten smyger sig på..

 7. Skulle så gärna vilja vinna och ge boken till min svärdotter för att inspirera och ge henne modet att komma igång med aktiehandel. Började ”sent” själv och ångrar nu att jag inte började mycket tidigare.

 8. Jag skulle vilja vinna boken för att få mer kunskap till mitt nystartade aktieintresse och framförallt för att bli lite modigare i mina investeringar genom att lära av andra tjejer som vågar och lyckats!

 9. Jag har precis börjat intressera mig för aktier och börsen efter att maken tagit hand om det i flera år. Jag skulle vilja lära mig mer och bli stärkt i min roll, och att läsa boken vore mycket spännande.

 10. Åh va glada ett gäng tjejer i Sölvesborg skulle bli om de fått vinna. Några tjejer här startade tillsammans med Aktiespararna en grupp som först var några stycken (för ett år sedan) tjejer/kvinnor som sedan nu är över 50 personer. Vi träffas en gång i måndagen och utbildas och lär av varandra. Aktier är kul! Vi låg nu senast 3:a i en lokalt arrangerad börsmästartävling. Vi tjejer i Sölvesborg visar att tjejer kan också spara i aktier! Boken önskar jag att vinna och dela till denna härliga tjejgrupp. /ordf. Aktiespararna Bromölla/Sölvesborg

 11. Jag är sjukt imponerad av er som skrivit boken, att ni tar plats i en värld som främst var till för männen men oxkså delar med er av allt för att fler tjejer också ska våga. Det vore jättehäftigt att få en signerad Bok av er som faktiskt är anledningen till att jag och många andra började med aktier och gång på gång visar att det bara kan blir bättre om vi alla får våra med på lika vilkor oavsett kön.

 12. Jag vill så gärna läsa nu!
  Har beställt på biblioteket, men det är 4 före mig som har beställt, så jag får vänta länge.

 13. Jag har så många vänner och bekanta som börjar intressera sig för sparande och investerande men inte känner sig speciellt lockade av branchen, att det finns mossiga stereotyper(alla stereotyper är dock mossiga!) och att de inte hittar role models för det här. Däremot så frågar de mig om tips och råd, som då inte uppfattas som en stereotyp aktiesparare. Jag ser ett gyllene tillfälle i att ha en bok på ämnet, där andra personer lyfts fram, som är mer kunniga än jag och som visar att de vill dela med sig av sina erfarenheter.

  Den här boken skulle jag själv lusläsa först, såklart, sen låna ut som en extra boost för att peppa mina vänner att våga, ge ett annat forum och öppna nya möjligheter!

 14. Om jag skulle vinna så skulle jag inte bara själv läsa boken. Jag skulle låna ut boken till både familj och vänner för att sprida och inspirera, både till dom som idag investerar på börsen och de som inte gör det. Exempelvis har jag själv försökt köpa fonder i namngivelsepresent till vänners barn, men jag tror att sprida kunskap så föräldrarna själva vill investera både till sig själva och sina barn gör en mycket större skillnad.

 15. Jag började intressera mig för investeringar i år och har sedan dess skapat ett stort intresse. Anledningen till att jag inte gjort det tidigare är att jag sett det som något ”gubbigt” som inte passar en ung tjej. Denna bok är fantastisk inspiration för mig, en 21-åriga kvinna som vill lära sig allt om börsen och ta makten över min ekonomi.

 16. Jag vill vinna den här boken för att ge till min dotter (19 år) som sedan hon var 16 har investerat i aktier och har inspirerat mig att själv börja bygga en aktieportfölj.

 17. Efter att ha läst och avnjutit boken kommer jag att sälja den vidare. För pengarna kommer jag att investera i bolag med starka och smarta kvinnor i spetsen. För en bättre framtid, för oss alla.

  //Humankapitalisten

 18. Jag vill gärna vinna ett signerat exemplar av boken just för att jag tycker att alla kvinnorna i boken är otroligt bra förebilder, både för mig själv och för framtidens alla tjejer och killar i utformningen av deras eget sparande. Att få en signerad bok skulle göra det så mycket mer personligt och deras närvaro blir tydligare. Det är verkliga människor, som jag och du. Som har hittat just sina egna strategier. Och däri ligger den stora styrkan tycker jag – olika kvinnor som delar med sig av just sina egna strategier. För vi är alla olika och behöver anpassa sparandet till våra egna förutsättningar och liv.

 19. Jag vill vinna för att jag älskar aktiespar – och för att jag älskar att inspirera andra! Med en sådan här guldgruva kunde jag alltså få ännu fler goda argument att använda när jag predikar om aktiespar och den kvinnliga aktierevolutionen!

 20. Wow va kul!
  Jag pluggar till ekonom vid Linköpings Universitet och sitter nu med i styrelsen för ett kvinnligt nätverk som arbetar för att främja och pusha kvinnor på alla plan inom ekonomivärden. Jag har nu försökt få upp aktieintresset bland tjejerna och jag tror verkligen att den här boken hade kunnat hjälpa. Vi hade kunnat skicka runt den och förhoppningsvis få en liten kickstart på allas sparande:D Det hade verkligen varit otroligt roligt!

  TACK för all inspiration!

 21. Kort motivering är att jag vill lsa boken och slippa betala för den. 😉

  Längre motivering är dels att det är flera personer i samma bok, vilket gör att man inte fastnar i en persons tänk. Dels att det är en ny bok, som kanske speglar dagens samhälle bättre. Jag tror också att jag har större chans att utvecklas av denna bok, jämfört med många andra böcker.

 22. Jag vill ge den till min fru som inte alls är intresserad i dags läget. Skulle gärna ge henne den som inspiration. Är det någon som är tillräckligt smart och driven att ge sig in på börsen så är det hon

 23. Jag skulle vilja vinna boken för att jag behöver lära mej och få ta del av så mycket inspiration som möjligt. Jag är helt ny inom den här världen och att få ta del av 9 eller 10 (11) kvinnors, medräknat författarens erfarenheter och deras strategier inom ekonomi, sparande mm skulle vara en förmån i min egen utveckling som ligger i startgroparna.

 24. De allra flesta böcker om sparande och investeringar är skrivna av och för män, vilket jag upplever som otroligt demotiverande och oinspirerande i längden – jag är ju inte sämre investerare som kvinna än som man! Därför tycker jag att boken är ett mycket bra initiativ, att lyfta (super)duktiga kvinnliga investerare, och jag skulle väldigt gärna vilja läsa den. Att även få alla dessa inspirerande människors autografer gör det hela ännu bättre!
  Jag hoppas att boken ska ge mig motivation, inspiration och nya tips och råd inom investeringar på börsen, för att jag ska kunna bli bättre.

 25. ”Men VA!? Har du aktier? Vet DU hur man investerar?” Dessa frågor möts jag av varje gång en diskussion om börsen kommer upp. Ofta ställs de av män, som är några år äldre än mig och vill visa mig att det jag absolut borde göra är att lägga mina pengar på smink och kläder istället. Det gör mig så himla frustrerad, eftersom jag tycker det är så roligt att investera. Jag vet att det finns hur många tjejer som helst som tycker som mig, men detta verkar inte gå in då frågorna fortsätter komma. Varje gång.

  Jag vill därför vinna denna bok så jag först och främst kan bevisa för mig själv och alla andra att dessa män har fel, för vi kvinnor äger också börsen. Sedan skulle det såklart boosta mig personligen att läsa boken så jag får motivation av att investera istället för att det blir jobbigt. I vintras mötte jag Framtidsfeminsiten då ni höll en föreläsning på mitt universitet i Linköping. Sedan den stund har jag förstått att om det är någonstans jag skall hitta pepp och motivation till att fortsätta, och dessutom göra det bra, så är det tips från er jag kommer längst på. Vad skulle inte passa bättre då än att få dessa genom just denna bok?

 26. Jag vill vinna boken för att sprida aktiesparande bland mina väninnor. Många är helt omedvetna om hur kul och intressant det är att spara i aktier. Först skulle jag läsa boken själv, och sedan låna ut den till alla jag känner som tror att börsen är tråkig och inte passar för dem.

 27. Som lågavlönad i mitt långa arbetsliv 40år
  så finns det äntligen möjlighet att ge mig in i denna spännande värld med ett bra kapital.Alla kvinnor skulle ägna en liten tid för att upptäcka att det inte är bara män som kan vars på börsen.
  All kunskap jag kan få,tar jag ödmjukas emot.

 28. Just andra kvinnor har fått mig så inspirerad att ta tag i min ekonomi. Det började med en 18årig tjej och praktikant på mitt jobb som var så cool och inspirerande. På dessa 2år som gått sen dess har jag börjat spara i aktier och fonder. Sett över min livssituation och börjat studera igen för att få ett bättre betalt jobb! Nu söker jag vidare efter mer kvinnlig inspiration då jag tycker att kvinnors resonemamg fågar mitt intresse bättre. Att dessutom få ett signerat ex av denna bok vore ju extra coolt!

 29. Åh, vilken kul tävling! Jag är rätt så ny på börsen och försöker samla så mycket information jag bara kan. Alla böcker jag läst hittills har varit skrivna av män så det vore kul att få ta del av kvinnas tankar och erfarenheter 🙂 Kram Isabelle

 30. Det vore en ynnest att få kunna ge denna unika bok till familjens nästa generations kvinna. Hon håller idag inte på med aktier eller liknande. Jag ser boken som en inspirationskälla för henne; en möjlig kick att, förhoppningsvis, själv starta sin egen bana på börs-spåret. Inspirationsläsning för alla (även för mig – när hon läst den…)

 31. Jag tänker ha boken framme och visa den för varje kotte som kommer innanför dörren. När jag går tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten kommer den finnas på mitt kontor för fikarasten. Jag pratar mycket kring aktier och investeringar, och lyfter alltid kvinnliga exempel (eftersom media oftast domineras av män när det gäller aktier). Boken skulle vara en ypperlig möjlighet att ytterligare lära sig.
  Allt gott!

 32. Jag skulle gärna vilja vinna för att jag vill bli riktigt duktigt på börsen och bli en förebild, samtidigt att ändra stereotypen att det endast är gamla gubbar som regerar på börsen, vi kvinnor kan vi med! Har längtat efter en sådan här bok länge nu och jag tycker den verkar superinspirerande!

 33. Skulle bli jätteglad om jag vann boken då jag precis börjat med aktier, och vill suga åt mig allt jag kan om aktier och hur en gör.
  Speciellt kul att det börjar bli en större arena för kvinnor att ta för sig i. Heja oss!

 34. Hallå! Jag skulle tycka det var kul att vinna boken underskriven eftersom jag skulle vilja lära mig mer om aktier. Jag är intresserad över hur sparande hos kvinnor kan öka och hur jag skulle kunna lära både mig själv, mina systrar och vänninor att köpa och sälja aktier. Idag har jag ett ganska stort sparande och sparkvot men än så länge bara i fonder och jag skulle vilja ta det till nästa steg. Som 20 åring så har jag lång tid framför mig som jag ska dispensera pengar och vill lägga en grund som kan hjälpa mig i framtiden.

 35. Idag köpte jag mina första aktier någonsin då jag tänker att det bästa sättet att lära är att helt enkelt göra! Har dock läst ett par böcker skrivna av män innan jag tog steget, men ännu roligare skulle det förstås vara att läsa om dessa kvinnors olika strategier för att bli börsvinnare!

 36. Är inte jätteduktig, men lär mig mer och mer. Tror att boken kan ge mig lite ny vinklar angående mitt aktieinnehav. Och hur jag ska förhålla mig till börsen.

 37. Vill så gärna ha boken då jag samlar på mig så mycket information och inspiration jag kan få för att slutligen våga ta steget fullt ut. Behöver fler förebilder.

 38. Av hela mitt hjärta önskar jag mig fått ett signerat ex av boken! De senaste 18 månaderna har jag med små steg tagit mig an börsen och nu har det blivit ett intresse jag försöker vårda så gott jag kan (igår startade jag t.ex en framtidsfeministens sparbox på Aktieinvest).
  Under dessa månader har jag upptäckt läst/hört/följt och fått förebilder som har gjort stort intryck i mitt intresse. Dessa förebilder är med i boken och därför vore det så roligt och givande (att läsa boken) och hedrande att få ett signerat ex av sina förebilder!

 39. För att bli inspirerad av dessa kvinnor som nått sådan framgång och som visar att kvinnor kan göra vad som helst !

 40. Jag vill gärna vinna den här boken för att stärka systerskapet och sprida kunskaper till kvinnor i min närhet och till kvinnor i deras närhet!
  Tillsammans är vi starka och vi måste börja ta hand om och stötta varandra om vi någonsin ska nå en mer jämställd värld!

 41. Gröngöling som försöker snappa upp information om hur jag ska göra. Det jag märkt är att män och kvinnor tänker lite olika och jag vill läsa om båda!

 42. För sju år sedan blev jag utbränt och arbetslös och min inkomst var minimal…! Av en rent tillfällighet kom jag över boken ”Så här kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H Börjesson. Mycket bra bok och jag började spara och investera och gick med i Aktiespararna. Var med på möten och föreläsningar, men kände mig udda som ”äldre kvinna” (då 56 år gammal) och saknade stöd från andra kvinnor. Fortsatte att ta till mig kunskap och investera och nu i höst har jag pengar nog till att köpa min första lägenhet…! Är idag 63 år. Jag vill så gärna lära mig mera och är tacksam om jag kunde få din bok i min postlåda.

 43. Jag skulle bli så himla glad och tacksam om jag hade turen att vinna! ✨ Det senaste halvåret har jag känt mer och mer att det kryper i kroppen – jag vill ju lära mig aktiehandel! Men det känns också stort, komplext och svårt att sätta igång. Jag är bara 22 och student, men känner att jag vill sätta igång nu nu NU – helst igår. ? Att vinna ett exemplar av boken tror jag skulle kunna ge mig den knuff som jag verkligen behöver. Är jättefint med signeringen också, såklart!
  Hoppas på det bästa!

 44. Jag vill gärna vinna för att jag just nu samlar på inspiration från starka, modiga kvinnor. Jag funderar på om kvinnor kanske kan utveckla ekonomin positivt i fråga om miljö och etik?

 45. Jag har plötsligt blivit intresserad av aktier men kan egentligen ingenting. Skulle behöva lära mig grunderna från början men har inte blivit ett dugg klokare av dom böckerna jag redan läst. Så hoppet står till denna boken som dessutom peppar extra genom att lyfta fram kvinnor som lyckats med det jag vill göra.

 46. Jag är en kvinnlig hemlig börshaj som sysslat med aktier i drygt 6 år nu. Läst böcker av Hernhag, Per H Börjesson, Klas Eklund, Tradingguiden m.fl. men faktiskt ingen bok av kvinnliga författare, förutom ”Economista” – boken. Läser även din och andras ekonomibloggar med stor glädje men brukar inte kommentera!

  Försöker sprida budskapet om att aktiesparande är lönsamt om man vet vad man gör och skulle gärna vilja ha ännu mer inspiration.

 47. Jag vill vinna för att jag precis har satt mig in i denna värld av aktiesparande, som fortfarande känns lite obekväm men samtidigt oerhört spännande. Vore väldigt inspirerande att läsa denna boken av dessa kvinnor!

 48. Hej! Jag skulle bli superglad om jag vann ett exemplar av den här boken, har precis satt nya sparmål och är så pepp på all inspo jag kan få till mig som kan hjälpa mig nå mitt mål!

 49. Perfekt bok att vinna då jag jobbar som lärare på ekonomi och jurist linje, tror det skulle peppa många unga kvinnor där, kul att ta med den i undervisningen!

  1. 61 otroliga kommentarer har kommit in! Vi gillade Amandas kommentar för att hon ska använda boken för att peppa fler kvinnor! Grattis till Amanda och tack alla andra för otroliga motiveringar! Boken kommer på posten.

 50. Jag har alltid varit nyfiken på börsen men har tyckt att det varit för komplicerat för mig. Du fick mig att förstå att även jag kan börja spara i aktier genom att visa hur aktiesparande inte alls behöver vara särskilt svårt. Stort tack för det! Nu är det dags att kliva upp på aktiestegen ytterligare en nivå och då skulle boken vara ett grymt verktyg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.