Finansiellt fri: Så mycket pengar behöver du

Mitt mål är att bli finansiellt fri om 9 år. Då kommer jag att äga min egen tid.

Jag kommer (förhoppningsvis) att ha en aktie- och fondportfölj som avkastar i snitt 8 procent per år vilket gör att jag kan plocka ut 4 procent av protföljen per år utan att porföljen blir mindre.

För att räkna ut hur stor aktie- och/eller fondportfölj du behöver för att bli finansiellt fri gör du så här:

  1. Uppskatta hur mycket du behöver efter skatt, per månad, för att leva det livet du vill. För mig är det 16 000 kronor per månad.
  2. Ta månadsbeloppet gånger 12 för att få hur mycket pengar du behöver per år. För mig blir det 16 000 kronor x 12 = 192 000 kronor per år.
  3. Dividera årsbeloppet med 0,04 (alltså fyra procent, men du kan också multiplicera med 25 som är precis samma). För mig blir det 192 000 kronor x 25 = 4,8 miljoner kronor.
  4. Klar! Nu har du räknat ut hur stor Pengamotor du behöver för att bli finansiellt fri. Bara att börja investera 🙂

Kanske låter 4,8 miljoner omöjligt att spara ihop till MEN det är inte tanken! Eftersom jag investerar mina smart får jag avkastning på min avkastning vilket kallas för ränta på ränta-effekten. Den gör att mina pengar jobbar när jag sover och pengarna jag har investerat växer fortare och fortare.

/Sandra

Ps. Om du gillade det här inlägget kommer du att älska min bok Frihetsmaskinen – så skapar du ett finansiellt fritt liv.

Läs mer om boken, ladda ner de 19 första sidorna gratis och titta på min gratis masterklass Finansiellt fri utan att snåla genom att besöka www.frihetsmaskinen.nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.