I Aftonbladet

I förra veckan fick jag äran att gästa Aftonbladet och prata ekonomisk frihet och hur jag ska bli fri innan 40.

Läs artikeln här.

/Framtidsfeministen SharevilleTwitterInstagramFacebook och min onlinekurs

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

2 thoughts on “I Aftonbladet”

 1. Hej Sandra,
  Läste artikeln om dig och har några frågor – konceptet ”ekonomiskt fri” är nytt för mig.
  Så det betyder att samtliga 4,8 miljoner kronor kommer ligga ute på börsen och ”jobba” åt en?
  Hur ser det ut när det blir dags att ”plocka ut” de här 192 000 kronor årligen? Är det meningen att det ska komma från utdelningar eller avkastning eller både och?
  Skattar man då varje gång man ”plockar ut” en summa?
  Är det via t.ex. Avanza/Nordnet man tar ut pengarna och är detta avgiftsfritt (förutom skatten)?
  Hälsningar Anina

  1. Precis: pengarna behöver jobba för mig till en snittavkastning på 8 procent för att jag ska kunna ta ut 4 procent varje år och portföljen inte bli mindre och mindre (självklart kommer den vara mindre vissa år då börsen går upp och ner men den återhämtar sig förhoppningsvis). Jag har valt börsen men det går att investera i något annat om man vill och kan. 8 procent är i totalavkastning så det spelar ingen roll om det är aktien som ökat i värde eller utdelning som återinvesterats. Min ”pengamaskin” består idag av cirka hälften Framtidsfeministens aktier och hälften breda billiga aktiefonder (en Sverigefond och en globalfond). Då jag valt att investera genom ISK och kapitalförsäkring skattar jag lite varje år (just nu ligger skatten på 0,5 procent) och inget när jag plockar ut pengarna. Precis som du beskriver kostar det inget när jag tar ut pengarna från Avanza/Nordnet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.