framtidsfeministen budgetbröllop bästa tipsen

Bästa tipsen för budgetbröllop

Bröllopstider! För snart två år sedan gifte jag mig. Vi ordnade med vårt drömbröllop som också var ett budgetbröllop.

Klänningen behöver inte kosta multum

Min klänning (se bild) beställde jag från Nelly för 799 kr: älskade den! Den heter NLY Eve Mermaid Lace Gown.

Mina bästa tips för drömbröllopet

Mina andra bästa tips som hjälpte mig hålla nere kostnaden

 • ha bröllopet i pappas trädgård, köpa partytält och sälja direkt efteråt (mycket billigare än att hyra)
 • laga maten själv (vi förberedde all mat dagen innan och hade serveringshjälp)
 • ta bussen hem
 • sova hemma.

Totalkostnad 280 kr per person

Totalt landade vi på cirka 10 000 kr (exklusive bröllopsfotografering) för 36 personer vilket ger en kuvertkostnad på 280 kr. Maten räckte också hela veckan efter.

Alla har rätt till drömbröllopet

Att kunna gifta sig ska inte vara en ekonomisk fråga. Vill man så ska man! Och lyssna på dig själv vad du tycker är viktigt! Det behöver inte bli dyrare än du vill. Det var en fantastisk dag som blev precis som vi önskade! Jag hade inte kunnat önska mig något mer. Hur tänker ni?

/Framtidsfeministen SharevilleTwitterInstagram  och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

3 thoughts on “Bästa tipsen för budgetbröllop”

  1. Vi köpte laxsidor och finare korv några veckor innan när det var på extrapris. Laxen frös vi ner. Till förrätt körde vi sill (tre vanliga sorter samt en vegansk som vi gjorde genom att lägga in aubergine) med potatis då vi hade många besökare från utlandet som tyckte det var exotiskt. Till varmrätt grillade vi och hade massor av tillbehör baserat på grönsaker och gryn/pasta/ost: vanlig buffémat helt enkelt och sånt som vi gillar (=nyttigt och mycket grönsaker) samt mat som passar alla typer av allergiker/veg etc. Till efterrätt gjorde vi någon typ av pavolova av färdigköpta marängbottnar, lemon curd, vispad grädde och bär. Vi hade även köpt vickning i form av korv med bröd men den gick aldrig åt. På sitt bröllop vill man ju äta det man själv gillar 🙂

 1. Superbra tips!
  Håller med om att man absolut inte behöver lägga flera hundratusen för att få drömbröllopet. Gifte mig för 3 år sen, vi landade också på runt 10.000kr vilket främst var för mat (catering) & dryck. Ca 40 gäster, körde också föräldrarnas trädgård. Beställde klänning från Asos för 2000kr.
  Tycker det har spårat ur totalt kring vad folk lägger på sina bröllop, ofta genom att ta lån eller bränna alla besparingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.