black friday stay away

Behöver man säga nej till allt på Black Friday?

I samarbete med Aktieinvest

Nu på fredag och i helgen smäller det och vi förväntas slå konsumtionsrekord på grund av Black Friday. Vill du läsa mer om statistik och siffror kring Black Friday har Therese Lundstedt, VD Aktieinvest, skrivit ett mycket bra blogginlägg om det här.

Jag är kluven till dagar som dessa då vi triggas att köpa grejor vi inte behöver MEN jag tycker samtidigt det kan vara ett bra tillfälle att inhandla sådant man har planerat. Just Black Friday tycker jag har bra erbjudanden på elektronik. Jag planerar att spana in en poddmikrofon som jag behöver till att ta fram vårens onlinekurser (följ vår resa på www.investd.se). Viktigt är dock att göra sin research innan för att jämföra mot ordinarie pris då många siter har så kallade falska reor.

Många av bankerna erbjuder dessutom gratis courtage (= köp- och säljavgifter) just på fredag så passa på att köpa mer aktier! Aktieinvest kampanj hittar du här.

Slutsats: jag passar på att köpa sådant jag behöver men har noggrann koll på mina känslor så att de inte tar överhand. Bra är att skriva ner en lista på det du behöver och hålla dig till det.

Hur gör du?

 

/Framtidsfeministen SharevilleTwitterInstagram och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

5 thoughts on “Behöver man säga nej till allt på Black Friday?”

  1. Pingback: Mellan raderna
  2. Vilket bra inlägg 🙂 Jag tänker som du; jag vill inte bidra till köphets, men köper sådant som jag ändå hade tänkt köpa. Om jag ändå ska köpa något gör jag det självklart de dagar jag kan få rabatt. Viktigare är väl att se till helheten och fundera över konsumtionsvanor över lag; inte bara vad man köper eller inte köper på Black Friday. Jag skrev mer om mina tankar här: https://mellan-raderna.com/2018/11/25/black-me-for-eller-emot-black-friday/ 🙂

  3. Gör som du – köper sånt jag ändå hade köpt. Lätt att lura sig själv där men lyckades ändå köpa garn för rabatt som redan låg i varukorgen på aktuell hemsida sedan några veckor tillbaka. Liksom gått och väntat på rätt tillfälle och det kom!

  4. Gör som du – köper sånt jag ändå hade tänkt köpa. Ett köp av garn låg redo i kundkorgen på en hemsida sedan ett par veckor och när rabatten kom var det bara att klicka ”köp”. Rätt gött ändå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.