Detta inlägg är ett betalt samarbete tillsammans med Aktieinvest och Equalytics
Ny jämställdhetsdata ger nya möjligheter
Tack vare att mitt nya bolag Equalytics släppte jämställdhetsdata i mars, kommer jag se över portföljen. Jag planerar att släppa den uppdaterade jämställdhetsportföljen i mitten av april.

Läs mer: Jag har startat nytt bolag – Equalytics – Instant Gender Equality Data
Jag ser över vilka bolag som platsar i Framtidsfeministens jämställda aktieportfölj, helst två gånger per år. I månaderna emellan månadssparar jag i Framtidsfeministens jämställda sparbox.
Detta betyder att min nästa månadsdragning för sparboxen kommer bli i den uppdaterade sparboxen. Troligen blir det några förändringar, vilket betyder att jag kommer sälja något/några bolag och addera något/några nya. Riktigt spännande!
Min investeringsstrategi
Som vanligt analyserar jag de jämställda bolagen på Stockholmsbörsen efter min investeringsstrategi. Jag går igenom de fem stegen nedan.
Mina kriterier
- Bolaget ska vara jämställt (baserat på data från Equalytics)
- Bolaget ska ge utdelning (detta kontrollerar jag på www.borsdata.se)
- Att jag förstår vad bolaget gör och jag tror på en ljus framtid (här läser jag tidningsartiklar, analyser, företagets egna hemsidor och använder den kunskap jag har kring trender i världen just nu, branscher m.m.)
- Bolaget ska växa och ha stabila vinstmarginaler (det kontrollerar jag på www.borsdata.se)
- Sprida risken i minst 5 olika branscher.
Investeringsstrategin uppdaterad
Jag valt att utöka mitt kriterium av vad ett jämställt bolag är. Bolaget ska fortfarande ha minst 40/60-fördelning i högsta ledningen för att väljas in i portföljen men för att det ska säljas av krävs det att de ha sjunkit under 30/70-fördelning.
Jag tror på långsiktigt ägande och tror att ett bolag som har sjunkit 30/70-fördelning enkelt kan komma tillbaka till 40/60. Bolag med minst 30/70-fördelning i högsta ledningen har dessutom visat på sex procent högre vinster [1].
Håll utkik i sociala medier för att se uppdateringen av portföljen!
/Framtidsfeministen Shareville, Twitter, Instagram och Facebook
Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.
[1] Is Gender Diversity Profitable? Evidence from a
Global Survey, Marcus Noland, Tyler Moran och Barbara Kotschwar, Peterson Institute for International Economics, februari 2016