snålfebruari

Efter fattigjanuari kommer: #snålfebruari!

Lärt mig under fattigjanuari

I januari har jag utmanat mig själv och städat igenom hela privatekonomin. Mest stolt är jag över att jag har vägrat gymmet och tränat utomhus samt hemma. Jag hatar att gå ut när det är kallt, varför det känns som en extra stor seger att jag varit ute i regn och rusk. Jag börjar faktiskt gilla det.

Läs mer: Hela förbättringslistan för fattigjanuari

Läs mer: Varför jag sparar till friheten

fattigjanuari framtidsfeministen
För er på Instagram verkar det ha gått bra i fattigjanari! Grattis till er!

För mig handlar utmaningar om att tvingar sig själv att TESTA nytt under en begränsad period. Oftast märker man att det inte var så jobbigt som man trodde. Det värsta som kan hända är att man går tillbaka till sitt gamla liv.

#Snålfebruari nästa

Men vad är nu #snålfebruari? Jo, FrihetsgudinnanSpara på Twitter myntade denna hashtag och jag kan inte låta bli att vara med! Jag vill även passa på att tipsa om Twitter för er som gillar investeringar. Det finns mycket pepp och information att hämta där.

Läs mer: Mina förebilder på Twitter

snålfebruari framtidsfeministen
Hela 87 procent av Framtidsfeministens följare är taggade på att haka på #snålfebruari. Vågar du anta utmaningen?

Fyra veckomål som följs upp varje vecka

Jag har gått igenom min ekonomi och tittat på vad jag skulle vilja snåla med i februari. Jag har satt upp fyra mål som jag ska rapportera varje vecka.

 1. Max 4 kortköp per vecka (jag handlar bara med kort då antal kortköp är samma som antal köp). Tre försvinner direkt då jag har Ekolådan, handlar på Willys/Lidl och har en affärslunch varje vecka. Det ger alltså totalt ett ”drag” utöver det.
 2. Fortsätta träna ute och hemma 2-3 gånger per vecka.
 3. Äta matlåda till lunch alla dagar förutom vid affärslunch.
 4. Nolltolerans för konsumtionsshopping.

 

Ps. följ hur det går och få mina bästa tips på Instagram Stories.

/Framtidsfeministen SharevilleTwitterInstagram och Facebook

Åsikterna som presenteras i denna blogg är mina egna och ska inte ses som investeringsrådgivning. Mina egna aktieinnehav redovisas i portföljen på Shareville. Vill du veta mer om mig hittar du det här.

6 thoughts on “Efter fattigjanuari kommer: #snålfebruari!”

 1. Så bra med att sätta ett max antal för kortköp. Jag har tidigare varit i mataffären flera gånger i veckan och gjort mindre köp men har nu börjat planera för mat 2 veckor framåt. Allt som håller sig bra köper jag direkt sen får man komplettera med sådant som bara har någon dags hållbarhet.

  Eftersom jag planerar att flytta senare i år så gjorde jag en stor utrensning på vinden och i lägenheten. Skänkte en del kläder och har sålt lite saker som jag inte använder.
  Har inspirerats mycket av din blogg och även av minimalisterna. Man börjar tänka helt annorlunda och ändrar sina inköpsvanor.

  1. Så bra tips! Jag följer också Minimalisterna – riktigt inspirerande! Jag gillar också Portion Under Tian – hur man får till näringsrik, snabb och god mat på en liten budget. Hittills denna veckan jag har dragit kortet en gång och det är enligt plan (Ekolådan). Det kommer garanterat bli en utmaning med max 4 ggr/vecka!

 2. Oj, jag använder mitt kort varje dag och använder väldigt sällan kontanter. Jag spontan handlar mat alldeles för ofta. Har svårt att storhandla men helt klar borde jag kunna bli bättre på detta. Kul blogg förresten. Har letat efter denna typ av bloggar. För trots mina fel och brister är jag duktig på att spara och investera och gillar att höra från likasinnade.

  1. Kul Susanna att du hittat hit! Mitt motto är många små förändringar leder till en stor. Jag började ta kontroll över min ekonomi för ca 8 år sedan när jag drog kortet hejvilt. Nu har jag kommit en bit på vägen men har mycket kvar att lära. Att ha utmaningar varje månad gillar jag då jag får prova och utmana beteenden. Jag ska också förtydliga att jag aldrig handlar för kontanter så ”4 drag per vecka” är alltså fyra köp per vecka men ”ett drag” känns mer konkret tycker jag:) Fortsatt lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.