budgetutmaning framtidsfeministen

Budgetvecka #4 i budgetmånaden

Näst sista veckan

Som jag skrev om förut så har jag en tävling tillsammans med två vänner om att ha så låga avgifter som möjligt i oktober.

Näst sista veckan har passerat och jag börjar komma till insikt att en ”ätautebudget” på 500 kr per månad inte är rimligt längre. Jag äter en sushi och testar en ny restaurang varje månad. För dessa två restaurangbesök har 500 kr räckt. (Ett tips är att använda boken Eat Sweden där man får en varmrätt gratis på riktigt bra restauranger, se bild nedan från i fredags.)

eat sweden framtidsfeministen
Från vår restaurangdejt i fredags

Men 500 kr räcker inte längre. Efter att jag bytte jobb 1:a september blir det många affärsluncher som är viktigt för nätverkande och att utmana mina egna tankar. Detta leder till ytterligare cirka 500 kr i månaden. En ny mer realistisk ”ätautebudget” är 1 000 kr per månad.

För mig handlar det inte om att leva på existensminimum utan att leva medvetet här och nu så att jag kan spara för att kunna bli ekonomiskt oberoende och fri sedan. Men det är en svår avvägning.

Veckan som gick var jag på stan på lördagen och hittade två jättefina tröjor på Weekday. Det slutade med att jag köpte en av dem för 400 kr. Du kan läsa mer om mina blandade tankar kring den konsumtionen här. Jag fick ett jättebra tips av tiny_polerina på Instagram om något som heter ”capsule wardrobe” som jag planerar att utforska för att kunna ha en snygg minimalistisk garderob: bra för min plånbok och miljön.

weekday tröja framtidsfeministen
Tröjan som jag köpte på Weekday

Utfall vecka #4

1: Livsmedel 290 kr

2: Restaurang och äta ute 309 kr

3: Shopping 400 kr 

4: Systembolaget 0 kr

5: Nöje 0 kr

6: Transport 0 kr

Totalt:  999 kr

 

Nu är det en vecka kvar och jag ska köra järnet. Det bästa med denna budgetmånad är jag har blivit mer medveten och börjar komma till insikt. Lycka till nu på sista veckan i budgetmånaden!

Vad har ni för ätautebudget per månad?

 

/Framtidsfeministen

 

Läs mer: budgetvecka #1, budgetvecka #2, budgetvecka #3, budgetvecka #5, sammanfattning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.